Депутатите гласуват окончателно промените в Закона за ДДС  

10 юни 2020 08:38   2251 прочита


 

Народното събрание ще гласува окончателно промените в Закона за данък върху добавената стойност, с които се предвиждат по-ниски ставки за определени стоки и услуги. Управляващите предлагат за ресторантьорски, кетъринг услуги и за книгите данъчната ставка да се намали от 20 на 9 на сто. 

Предложението на управляващите е намалението да бъде временна мярка за периода до 31 декември 2021 година. 

По-ниската ставка е предвидено да важи за настаняване, предоставяно в хотели и подобни заведения, включително предоставянето на ваканционно настаняване и отдаване под наем на места за площадки за къмпинг или каравани. 

Депутатите ще решават дали високоалкохолните напитки, бирата и виното, сервирани в ресторантите или предоставяни като част от кетъринг услуга, да останат извън обхвата на по-ниските данъчни ставки. 

Промените в Закона за данък върху добавената стойност, внесени от управляващите, предвиждат още ваучери за почивка в размер на 210 лева за служители в системата на здравеопазването и сигурността, както и еднократна помощ за осмокласниците. 

Парламентът ще решава дали данъкът върху добавената стойност да се намали от 20 на 9 на сто и за бебешки храни, пелени и санитарни материали, каквото е предложението на ДПС. 

БНР

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар