Депутат от ГЕРБ: Румен Радев действа като рекламно лице на БСП и партиен знаменосец 

23 февруари 2020 08:27   2044 прочита


В крайна сметка Румен Радев е президент на БСП и сътрудничеството между БСП и президента е повече от явно - маршът, който направиха, е доказателство. В рамките на този мандат той ще действа като рекламно лице на БСП. Това заяви в "Офанзива с Любо Огнянов" депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев за обвързаността на президента Радев с БСП. 


"Всичките му изявления са като преписани опорни точки на Корнелия Нинова - те са като скачени съдове. Очакваме в следващата година, година и половина, да преминат като още една силна кампания на президента като партиен знаменосец", смята Христо Гаджев. 

Според него подадената ръка на премиера Бойко Борисов към държавния глава на честването на 30-годишнината на КНСБ е "още един пример за мъжко поведение. "В случая, независимо от критиките, които някой отправя към теб, си готов да подадеш ръка. Тонът не бе нарушен от МС, от парламента, а от президентството и от президента", припомни Гаджев. 


 
По думите му президентът вижда своето политическо битие само като критикува правителството. "Прави ми впечатление, че е активен по темата за провеждането на изборния процес, но дали ще повдигне темата за евентуална намеса на руската страна на изборите в България през 2021, каквито данни е имало за 2015 г.? ", запита депутатът от ГЕРБ. 

Той не смята, че при посещението си в Москва за 9 май Радев изобщо може да урежда по-ниска цена на природния газ с руската страна. "Цената на газа не я определя президентът, а ако води преговори, то е хубаво да запознае националните оператори и Министерството на енергетиката - които са оператори по преговори за цените", припомни Гаджев. 

Самата визита на българския държавен глава на парада на Червения площад не може да се счита за "накланяне на геополитическа везна на държавните ни институции" към Русия, защото "България е член на ЕС и на НАТО - ние сме направили своя цивилизационен избор", изтъкна Христо Гаджев. 

На въпрос на водещия Любо Огнянов дали ГЕРБ смята да хвърля кърпата по повод предреченото от Румен Радев служебно правителство, Христо Гаджев каза: "Подаването на оставка е само в главата на президента, няма нито предпоставки за подаване на оставка, нито причина - правителството си изпълнява своята програма и то много добре". 

Гаджев добави, че притеснения от евентуално служебно правителство може да има само заради "реваншизъм на Радев". "Ние помним добре първото му служебно правителство - изборите на самолети, както каза тогавашният министър- председател, са били под натиск от президентството. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар