Депутат от БСП с интересно мнение за две партии, които могат да бутнат кабинета

28 януари 2020 07:55   3710 прочита


Водната криза в Перник е дълго подтискана. Властта се надяваше на природата – да завали сняг или дъжд. Е, това не се случи.

Водната криза в Перник има и икономически последици. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от БСП Явор Божанков. "Трябва да видим кой крепи това управление. ГЕРБ математически нямат мнозинство. Колегите от "Воля" и "Атака" са в деликатно положение, ще видим какво решение ще вземат те. Мотивите за вота за недоверие не са само заради кризата в Перник, а и за предстоящите водни кризи. В Шумен виждаме множество аварии по мрежата. Видяхме и десетки тонове незаконни отпадъци.

Вотът на недоверие е вследствие на системно бездействие. Трябват решителни промени и реформи. ГЕРБ реагират с популистки мерки в кризисни ситуации", каза още той по повод вота на недоверие. "Нашите вотове не успяват, но живота показва по-късно, че е било смислено да ги искаме", допълни Божанков. "България има ангажименти към ЕС.

Проблемът не са отпадъците от вторични суровини, а за неописаният боклук, който влиза в България. Проблемът е в контрола на отпадъка. Въпрос на политика и управление". "Екологията няма цвят, околната среда е наследството на децата ни" "Гешев поиска тълкуване на член от Конституцията във връзка с имунитета на държавния глава и вицепрезидента, но нямаше мотиви и повод. Ако няма конкретен повод, искането ще е доста странно". Припомняме, че днес главният прокурор Иван Гешев отправи първо питане до Конституционния съд. Гешев поиска от конституционните съдии да изтълкуват разпоредбата на член 103 от Конституцията, която касае имунитета на държавния глава и вицепрезидента.  

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар