Депутат: БСП имат сериозни основания за вота на недоверие към правителството

17 януари 2020 08:20   3350 прочита


МОСВ е принципал и отговаря за водите. Всеки месец на министъра на околната среда и водите се предоставят графици, които той подписва за 50-те язовира от национално значение. Има координация по казуса за водната криза в Перник, макар и закъсняла. Трябва да се намери алтернатива за водата на Перник. Това заяви в ефира на БНТ депутатът от ДПС Джевдет Чакъров. 

По думите му е необходимо адекватно управление на водите, защото страната ни е с голяма амплитуда и сме на последните 5 места в Европа по воден ресурс. "Ако всички по конкретните стъпала си вършат работа, то информацията трябва да се обработва и да се предотвратяват подобни кризи. Както каза премиерът вчера с приоритет е водата за питейно-битови нужди", каза още той. 

Чакъров бе категоричен, че опозицията не е закъсняла с реакцията си. 

Запитан за подкрепата на вота на недоверие, който ще бъде внесен от БСП, той заяви, че аргументите им са много добре подкрепени, но и те имат свои. " Няма време за толеранс от 100 дни за новия екоминистър, ситуацията е такава", смята депутатът от ДПС и допълни, че Емил Димитров трябва веднага да предприеме мерки. 

Попитан как вижда коалиционното управление след натрупаните министерски оставки, той заяви, че оставките не водят до някаква промяна. "Работи се, но не с ускорени крачки, а страната се нуждае от това. Няма реформи. ", смята Чакъров. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар