Д-р Ангел Кунчев : Ще има още много положителни проби

11 март 2020 07:50   2797 прочита


Жената пристигнала вчера в Пирогов в много тежко състояние и е колабирала на входа. Оказа се, че е с тежка пневмония. Беше ѝ взета проба за коронавирус, който даде положителен резултат. В момента намираме техни общи контакти, които са хоспитализирани. Това заяви в студиото на bTV главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев по повод двата нови случая на коронавирус на възрастна семейна двойка в София, които бяха обявени снощи, предаде новини. бг. 

Той допълни, че мъжът и жената са изолирани в абсолютно самостоятелна сграда на в ''Пирогов'', като там ще бъдат настанявани всички, за които има съмнения, че са заразени. Д-р Кунчев бе категоричен, че работата на ''Пирогов'' няма да спира, но все пак призова хората да посещават болничното заведение само в краен случай. 

,,Нека да се ориентират към другите болници в София'', посочи той. 

По отношение на мъжа д-р Кунчев разкри, че той е бил приет в ''Пирогов'' още на 8-и март с грипоподобни симптоми. 

,,Трябва да се знае, че ще има още много положителни проби, защото вирусът ще бъде около нас. Просто се налага да свикнем и да ограничим контактите си. Нашата цел е да минимизираме разпространението на коронавируса доколкото е възможно'', допълни Ангел Кунчев. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар