Цветанов се заяви, прави партия за изборите през 2021 г.  

28 юни 2020 09:26   2 коментара   3035 прочита


Цветанов се заяви, прави партия за изборите през 2021 г.  

Цветан Цветанов официално обяви, че ще прави партия, като до септември ще бъде учредена. 

Възможностите за име все още се обсъждат, но отсега са ясни амбициите тя да участва на парламентарните избори през 2021 г. 

Бившият втори в ГЕРБ обясни, че е взел това решение, след като е получил огромна подкрепа от симпатизантите си за решението да напускане партията на премиера Бойко Борисов. 

 
"Ще се постарая да изградя това, което мога да правя, но ще премахна грешките, които съм допускал при самото структуриране и изграждането на ПП ГЕРБ. Най-голямата грешка беше, че нямах опит – имах огромна енергия, обикалях страната, докато някои се занимаваха с други дейности", заяви Цветанов пред bTV. 
Той допълни, че не поддържа никакви отношения с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Поздравили се само за празници и рождени дни. 

"Има непоследователност и хаос в управлението. Самият факт, че се правят предложения за законодателни промени, където не са намерили място в управленската програма на нито една политическа сила – означава, че се правят законодателни промени, които не отговарят на потребността", коментира Цветанов и даде пример с идеята за създаване на Държавна петролна компания. По думите му реализацията на подобен проект ще ни върне 20 г. назад заради липса на пазарен принцип. 

"Давам за пример и последното вето на президента, свързано с НСО и това, което се прави като възможност за подобна структура в МВР. Това е различието, което съм имал и докато бях председател на вътрешната комисия в парламента. Тогава казах на зам. -министъра Краси Ципов, че докато аз съм председател на вътрешната комисия – това няма как да стане, защото не кореспондира с управленската програма, която ние сме говорили", коментира още той. 

Цветанов заяви, че бившите му съпартийци не живеят с проблемите на хората, а целят единствено политическа реализация на гърба на симпатизантите. По думите му България отсъства от дебатите за бъдещето на Европа. 

Той определи като нелепи предположенията, че стои зад снимките от спалнята на премиера. Той обясни, че няма достъп до най-личното пространство на Борисов. 

 dnes.bg

2 коментара
28 Юни 2020 15:52 | Избирател:
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Колкото по-добри избираме--толкова по-зле ставаме! А тоя вече имахме възможност да го видим. Макар, че "Бойко му е пречил". И сега има наглостта да се кандидатира пак. Не знам с кой акъл си мисли, че му вярваме?! Сега около него ще се навъртят други герберски милюзи, които ще кажат, че "те са други". Историята се повтаря:както преди недоволни се отцепиха от БСП, за да направят ГЕРБ. Хора, не им вярвайте! Същите лакоми изедници са!


28 Юни 2020 16:01 | Избирател:
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А, сетих се с кой акъл си мисли, че му вярваме. Той добре знае, че българина е късопаметен и вече не помни делата му. А той още не се е наял!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар