Цветанка Андреева: Кабинетът на Радев прави политическа чистка  

18 май 2021 08:06   3 коментара   6171 прочита


  Смяна на кадри има смисъл, ако се провежда реформа в една администрация, всичко останало е политическа чистка. Това заяви пред Bulgaria ON AIR политическият анализатор Цветанка Андреева във връзка с уволненията, предприети от служебното правителство. 

"Зад тези смени не седеше никакъв реален аргумент. Подобни промени ще доведат до турбуленции. " - прогнозцира събеседничката в предаването "Денят ON AIR". 

 

Въпросът е дали държавата понася щети от уволненията, а не партията 

Тя определи действията на служебния кабинет като "лични стратегии и реваншизъм за бъдещи политически планове". 

"Негативен сценарий, институционална немощ. Народно събрание, което не успя да произведе мнозинство, абдикира и предаде властта в ръцете на президента, който това и чакаше. Създаване на нов тип коалиция - съставът на този кабинет, който се стреми да се наложи и за в бъдеще - прокрадват се тези тези. При условие, че и този парламент абдикира от функциите си, би могъл да продължи този служебен кабинет. " - посочи Андреева. 

Анализаторката коментира и идеята на някои от политическите формации за създаването на президентска република. 


"Има 2 типа президентска република - онази западната, познатата, но има и една друга - 20 години вече в Русия. Именно тя концентрира цялата власт в ръцете на една централна фигура в държавата. Негова запазена марка е да се бори с политическите си противници чрез силата на властта. Неговите опозиции са в затворите. Нека уточняват политиците какъв тип президентска република. " - поясни събеседничката. 

 

Андреева очерта политическата картина на 46-ия парламент. 

"Виждаме как, ако битката беше между ИТН и ГЕРБ, вече битката се води между служебното правителство и ГЕРБ. Радев успя да поведе битката, не просто за президентските избори, а за парламентарната власт в държавата. Моделът Радев ни кара да преглътнем коалиционен партньор БСП. Радев се обвърза с хора от бившия комунистически режим. " - констатира тя. 

Относно евентуалната коалиция между патриотичните партии, Андреева беше категорична, че те са занижили критериите си и "базата, на която ще стъпят, може да им изиграе лоша шега". 
 

3 коментара
18 Май 2021 10:08 | 666-ДЯВОЛА
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

а ти каква чистка искаш ма госпожо да продължавате да крадете от нас народа и да ни убивате това ли искаш да продължи ти дами паднеш ще ти направя аз чистка на тебе и на убииците с тебе изрод самозабравил се-мутренско псе.


18 Май 2021 12:24 | Херман Ритхофен
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

До юни месец да не остане ни един гребаджия в държавната администрация! А най заслужилите в Бобов дол!


18 Май 2021 12:35 | Планина
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Всички некадърници, послушковци и крадци, назначени от герб ВЪН.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар