Цветан Цветанов оглави "Републиканци за България", заместник е Павел Вълнев  

28 септември 2020 05:27   1 коментар   1512 прочита


 

Цветан Цветанов беше избран за председател на партия "Републиканци за България". Негов заместник ще е Павел Вълнев, български бизнесмен от Чикаго и бивш собственик на несъществуващата вече телевизия Би Ай Ти. С избора му се дава знак, че един от приоритетите на новата партия ще е грижа за сънародниците ни в чужбина и гарангиране ня правото им да участват в изборите чрез електронно гласуване. 

 Цветанов се обяви за предсрочни избори и критикува сегашното управление, на което липсвало - цитирам - ясна посока на развитие. И обеща при бъдещо участие в управление да не повтаря грешките: 

Целта е "Републиканци за България" да бъдат незаобиколим фактор в българската политика и гарант за евроатлантическата посока на развитие. Готов е да претоваря с всички формации, които споделят тези ценности. 

Цвеанов предупреди за възможни репресии срещу членове на партията му и им обеща подкрепа: 

"Републиканци за България" дава заявка да бъде позиционирана в център-дясното пространство. 
Точно преди седмица Цветан Цветанов представи част от Инициативния комитет, който взе решение новата партия да бъде учредена днес. 
Сред учредителите са бивши кадри на ГЕРБ, но и на партии като ДСБ и СДС. 

Известни спортисти, като олимпийският вицешампион Благой Благоев, телевизионният журналист Горан Благоев, лекари, университетски преподаватели, български мигранти от страни в Западна Европа, Австралия и Америка. 

Цветанов позиционира "Републиканци за България" в център-дясно, обяви, че партията ще работи за запазване на евроатлантическата посока на развитие на страната и увери, че това не е лидерски проект. 

Като свои евентуални партньори посочи центристки и десни формации. 

Сред основните цели на партията са гарантиране на гражданските права, повишаване на качеството на живот и ускорено икономическо развитие на регионите. 
БНР ,сн.БГНЕС

1 коментар
28 Септември 2020 10:40 | Някой си
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Със стари ку. ви нов бардак.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар