COVID погуби уважавани лекар и учител от Пловдив

20 ноември 2020 12:44   2475 прочита
Сн. БНР
Сн. БНР


Сн. БНР

COVID-19 взе още две свидни жертви в последното денонощие. Само през няколко часа са починали директорът на асеновградското ОУ „Петко Каравелов“ Христо Андонов и известният медик д-р Кирил Еленски, предаде Монитор. Андонов е бил дългогодишен ръководител на учебното заведение. Той бил изключително уважаван и ценен от колеги, преподаватели, родители и ученици.

„Понякога човек е безсилен пред изпитанията на живота! Трудно е да приемем, когато близки хора си тръгват, без да имаме възможността да се сбогуваме един с друг. Искам да изкажа най-искрените си съболезнования на семейството на Христо Андонов – отличен професионалист и истински добър човек. Поклон пред паметта му!“, написа в социалната мрежа кметът на Асеновград д-р Христо Грудев.

Христо Андонов се лекувал в дома си с антибиотик, тъй като сиптоматиката му го позволявала. В четвъртък обаче състоянието му внезапно се е влошило и той изгубил битката срещу болестта. Не е имал съпътстващи заболявания. Няколко часа по-късно е починала и неговата майка, която е била настанена в болница за лечение, също с установен коронавирус.

Погребението е в петък и е в тесен семеен кръг. В учебното заведение е обявен Ден на траур днес и занятия няма да се провеждат, а флагът на България там ще бъде спуснат наполовина.

Христо Андонов е роден на 07.10.1970 г. От септември 1995 г. работи като учител по история в ОУ „Петко Каравелов“. От 2005 г. до момента бил директор на същото учебно заведение. Той беше и обществен възпитател в Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) към община Асеновград. Училищният директор беше член на Общинския оперативен щаб за превенция и борба с коронавируса COVID-19.

Д-р Кирил Еленски  е роден през 1958 г. в гр.Пловдив. Завършил е МУ-Пловдив през 1985г. Има две специалности – Вътрешни болести и Обща медицина, както и магистърска степен по Макроикономика. До 2000 г. д-р Еленски работи в общинската болница Карлово, като участъков лекар, в последствие става и зам.-директор на лечебното заведение. От 2000 г. е собственик на амбулатория за първична медицинска помощ. През годините д-р Еленски е един от дейните членове на БЛС: член на Управителния съвет на Регионалната лекарска колегия в гр. Пловдив от 2001 г до 2005 г., зам.- председател на лекарската колегия в града от 2005г. до 2008 г. и член на арбитражната комисия към колегията от 2005 г. до 2010 г.

За кратко д-р Еленски е и председател на Лекарската колегия в Града под тепетата. Член, а по късно и зам.-председател на Управителния съвет на БЛС. Д-р Еленски винаги се е ръководил от морално-етичните норми в лекарската професия и присърце е работил за утвърждаване авторитета на съсловната организация и съхраняване на доверието на хората към лекарската професия.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар