Буря нанесе щети в община Две могили, Русенско

01 май 2019 11:36   1999 прочита
Снимка: БНТ/ Архив
Снимка: БНТ/ Архив


Снимка: БНТ/ Архив

Ураган, силен дъжд, градушка, паднали дървета: екипи вече работят по отстраняване на последиците

Ураганен вятър, придружен със силен дъжд, на места и с градушка, е нанесъл в късния следобед щети в няколко населени места в община Две могили, област Русе. Обстановката вече е спокойна, съобщи кметът на Две могили Божидар Борисов.

От бурята в село Бъзовец била наводнена къща, имало свлечена кал по участъци от главния път в населеното място, отнесен бил и част от асфалта на странична улица.

В село Баниска са нанесени щети на няколко ламаринени покрива на стопански постройки, изпочупени са също керемиди на къщи. Силният вятър прекършил и 15 големи бора в двора на детската градина, но сградата не е засегната.

Борисов обясни, че паднали дървета имало и по пътя между селата Помен и Могилино, както и в Каран Върбовка. Големи камъни и кал са се свлекли на третокласния път между селата Пепелина и Широково, като движението в участъка вече е проходимо.

Борисов обясни, че екипи са работили в засегнатите от бурята райони, като дейностите ще продължат и в идните дни.

Заместник-областният управител на Русе Валентин Колев заяви, че не са постъпвали сигнали за щети от други места в областта. Не е имало и населени места без ток и вода.

източник: dnes.dir.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар