Българка от Израел: Заведенията бяха пълни по време на атаката

15 април 2024 10:45   2660 прочита


В нощта на атаката бяхме притеснени, няма как в такава обстановка. Но разчитахме на военните технологии, които има в Израел. От 350 балистични ракети и дронове, 99,9% бяха обезвредени. Чувствахме абсолютна сигурност.

Това разказа по БТВ българката Елена Зив, която живее на границата между Израел и Ливан, на 20-тина километра от „Хизбулла“, пише "Труд".

По думите й, по време на атаката, всички са били предупредени да стоят в близост до бомбоубежища.

„Заведенията в Тел Авив обаче бяха пълни, веселието си беше на ниво. Днес вече настроението е нормално и няма абсолютно никакви ограничения“, добави Елена.

Според българката повечето хора смятат, че Израел няма да отвърне на удара, защото проблемът ще стане още по-голям и САЩ ще се намеси.

„Нито Америка, нито Израел, нито Иран имат нужда от разширяване на конфликта“, подчерта тя.

„Гледахме видеоклипове от иранската телевизия, които излъчваха пожарите от Калифорния и ги представяха на иранския народ като опепеленото летище на Тел Авив“, добави с насмешка Елена и категорично заяви, че пораженията в Израел са почти никакви.

На 13 април около 23 ч. Иран изстреля дронове, а след това и ракети към Израел. Два часа по-рано Израел предупреди цивилното население, че се забраняват пътувания и събирания на много хора, а училищата остават затворени. А държавите в региона затвориха въздушните си пространства.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар