"България Ер": Не се очакват нови закъснения на полети, ще има компенсации

30 юли 2019 10:18   2023 прочита
Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock


Снимка: Shutterstock

Метерологични обстоятелства и натоварен въздушен трафик над различни ключови летища в Западна и Централна Европа станали причина за неудобството

Авиокомпания "България Ер" обяви, че закъсненията на полети, които блокираха стотици пътници на летище София миналата нощ, са се случили "поради натрупване на закъснения през уикенда". Оттам уточниха пред БНТ, че самолетите им са останали в Цюрих, Прага, Лондон и Барселона поради независещи от тях причини.

И обясниха, че заради метерологични обстоятелства и натоварен въздушен трафик над различни ключови летища в Западна и Централна Европа част от техните самолети са останали по летищата с часове.

"В напрегнат сезон като летния, когато полетните разписания на всяка една авиокомпания, а и на всяко едно летище са изключително натоварени, това резултира в натрупване на закъснения по обратните полети към София, както и към следващите линии, които самолетът трябва да изпълни", подчертаха от "България Ер", като уточниха, че не очакват големи закъснения на полети в следващите дни.

От авиокомпанията се извиняват на пасажерите за създаденото неудобство и припомнят, че всеки, чийто полет е закъснял с над 3 часа, може да подаде жалба за компенсация.

източник: dnes.dir.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар