Британският финансов министър се готви за Брекзит без сделка

28 юли 2019 10:59   2989 прочита
Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР


Снимка: БТА/АР

Консерваторите водят с 10% пред опозиционните лейбъристи

Новият британски финансов министър Саджид Джавид планира да обяви, че ще отпусне около 1 милиард лири за финансиране на подготовката за Брекзит без споразумение, предаде Ройтерс, цитирайки в. "Сънди телеграф".

Джавид заяви, че ще промени подхода на финансовото министерство към Брекзита, започвайки с обявяването на значително допълнително финансиране, за да се гарантира, че Лондон ще бъде готов да напусне ЕС на 31 октомври, независимо дали ще има сключена сделка. Допълнителното финансиране ще включва средства за голяма информационна кампания за лицата и предприятията, откриването на 500 нови работни места в британската Гранична полиция и нова инфраструктура около пристанищата, допълва БТА.

Поддръжници на Брекзита обвиняваха предшественика на Джавид Филип Хамънд, че не предоставя достатъчно средства за подготовката за Брекзит без споразумение, припомня Ройтерс.

Междувременно британската Консервативна партия излезе с 10 на сто пред опозиционната Лейбъристка партия, след като Борис Джонсън стана премиер на страната, предаде Ройтерс, цитирайки проучване на ЮГов.

Публикуваното вчера проучване, извършено по поръчка на в. "Сънди таймс", показва, че консерваторите имат подкрепа от 31 на сто, с 6 на сто повече от предишното проучване. Лейбъристката партия има подкрепа от 21 на сто, с 2 на сто повече от предишното проучване.

Либералдемократите са отбелязали спад с 3 пункта, достигайки 20 на сто, а подкрепата за новата Партия на Брекзита на Найджъл Фараж е спаднала до 13 на сто.

Резултатите подхранват спекулациите, че Борис Джонсън може да свика предсрочни избори, отбелязва вестникът.

източник: dnes.dir.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар