Британски милиардер, подкрепящ Брекзит, дари 1 млн. паунда на Борис Джонсън

06 декември 2019 10:10   2013 прочита
Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP


Снимка: БТА/AP

След като миналата година нарече сегашния премиер палячо...

Питър Харгрийвс - един от най-богатите хора във Великобритания и вторият най-щедър донор за кампанията за излизане от ЕС през 2016 година, направи дарение от 1 милион паунда/1,28 милиона щатски долара/ на премиера Борис Джонсън за предстоящите другата седмица парламентарни избори, предаде Ройтерс.

Харгрийвс, който е съосновател на компанията за финансови услуги Харгрийвс Лансдаун, заяви, че се тревожи от възможността Обединеното кралство да остане в Европейския съюз.

"Избирателите гласуваха да излезем, да излезем, да излезем изцяло", заяви 73-годишният милиардер пред Ройтерс, цитиран от БТА.

"В референдума не се казваше нищо за дом за временно пребиваване. Хората бяха запитани дали искат да останат или дали искат да напуснат и избирателите гласуваха да напуснат", добави той.

Харгрийвс направи дарението въпреки че миналата година нарече Джонсън "палячо", отбелязва агенцията.

Джонсън се надява да спечели мнозинство на изборите на 12 декември, за да прокара сделката за Брекзит, която сключи с ЕС след като съюзът се съгласи на трето отлагане на развода, който първоначално трябваше да се състои в края на март.

източник: dnes.dir.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар