Брекзит: Неизвестност дали може да бъде сключена търговска сделка до 1 януари 2021 г. 

14 декември 2020 06:42   2639 прочита


  

 . 

Група депутати от Консервативната партия вярват, че премиерът Борис Джонсън трябва да се придържа твърдо към по-ранното си обещание за сценарий без сделка с ЕС, съобщи The Guardian късно в неделя. 


Според бившия министър на кабинета Иън Дънкан Смит, Джонсън трябва да бъде готов да спре преговорите, ако не се постигне напредък, като добави, че служителите на ЕС са тези, които трябва да бъдат гъвкави, "ако искат сделка". 

Бившият министър Дейвид Джоунс заяви, че има малък шанс за пробив, ако позициите на партиите останат далеч една от друга, както председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен каза по-рано. 

По същото време редица депутати изразиха загриженост относно възможен сценарий без сделка, като заявиха, че е от решаващо значение да продължат да водят преговори. 


 "Никоя сделка не би била ужасна. Така че продължаването на преговорите е добра новина", каза Деймиън Грим, бивш министър на кабинета. 

Припомняме, че Джонсън предупреди, че двете преговарящи страни все още са много далеч по някои ключови въпроси. Петел бг 


Още за: брекзид   сделка   Още от: България и свят

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар