Борисов за спора на Денков и Пеевски: Да оставим момчетата да спорят помежду си

29 ноември 2023 12:51   2695 прочита
Снимка: Румяна Тонева
Снимка: Румяна Тонева


Снимка: Румяна Тонева

ГЕРБ мисли как да санкционира дружествата, оставили хората без ток и вода след бурята

"Нека оставим тези две момчета да спорят помежду си" - така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира спора между премиера акад. Николай Денков и лидера на групата на ДПС в парламента Делян Пеевски, предаде 24 часа.бг.

По-рано днес Пеевски публикува отрито писмо до Денков, в което го обвини, че не се справя с управлението, както и че е "онлайн премиер за собствен пиар". Повод за писмото е реакцията на държавата след обилния снеговалеж през почивните дни, при който един човек загуби живота си, населени места останаха без ток и отопление, а три влака за Варна закъсаха на релсите. По-рано, отново във връзка със снега, Пеевски се обърна към Денков, за да му обясни, че "онлайн сняг не се чисти". Премиерът пък го покани да хване лопатата сам.

"Нашият меморандум, договор или документ за управление е между нас и ПП. Това, което лидерът на парламентарната група на ДПС и премиерът имат като спор си е тяхна работа, не е наша", отговори той на въпрос дали, ако двамата не се разберат, ГЕРБ би бутнала сглобката.

На въпрос каква е ролята на движението в управлението той призова да се изгледа интервюто на Даниел Лорер от "Промяната" по Би Ти Ви тази сутрин. В него депутатът обясни, че през последните месеци Пеевски се е променил за добро и вече е станал говорител на европейските ценности.

Относно предупреждението на президента Румен Радев, че ще наложи вето на бюджета за 2024 г., ако парламентът не "озапти" финансовия министър Асен Василев, той припомни, че именно той е назначил Василев за служебен министър през 2021 г.

"Конституцията дава право на президента да прецени каквото преши. Ние като парламентарно мнозинство, както господин Лорер каза днес, трябва да приемем бюджета. Асен Василев през последната седмица заедно с нашите експерти направи доста корекции, които са в правилната посока и аз мисля, че към този момент централният бюджет ще бъде подкрепен, ако така се работи до края", коментира Борисов.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар