Борисов за протестите: София е свикнала, с месеци стоеше затворен "Орлов мост". Не е толкова страшно

19 септември 2023 11:03   2303 прочита
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС


Снимка: БГНЕС

Учудвам се, че и премиерът, и министърът продължават да не се срещат със зърнопроизводителите, да не го решават въпроса и той да ескалира, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на парламента на въпрос за заплахата на протестиращите зърнопроизводители да затворят жълтите павета в столицата.

„Иначе София е свикнала, с месеци стоеше затворен "Орлов мост". Не е толкова страшно, просто сегашните ни некоалиционни партньори не са свикнали с това“, коментира той, цитиран от БТА.

Всичко се решава с диалог, в интерес на хората, на бранша, на секторите, на индустрията, посочи Борисов. Все още не съм чул икономическия министър, търговските аташета какво правят, това е огромен апарат, който седи и чака парламентът да вземе решение, коментира той. По думите му зърнопроизводителите се дразнят на приказките за "майбаси".

Борисов посочи, че има решения, има и много бързи действия, които да се направят, като се започне от контрола на това, което влиза в България. Трябва да се назначат 100, 200, 300, повече хора във фитосанирарния контрол, допълни той./факти.бг

 


Още за: София   протест   Още от: България и свят

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар