Борисов нареди на министрите за водата: Отивайте да работите! 

28 ноември 2020 05:25   2 коментара   3707 прочита


 

Премиерът Бойко Борисов нареди на ресорните министри максимално бързо да се свърши необходимото по напоителните системи в страната. 

Той е провел разширено съвещание с министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, с министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и с министъра на околната среда и водите Емил Димитров. По-рано министрите си размениха взаимни обвинения за заплаха от водна криза. 

 
Пред премиера тримата докладваха състоянието на напоителните системи в страната и мерките, които се налагат за осигуряване на вода за питейно-битовите нужди в страната, както и за земеделските производители и животновъдите, съобщиха от правителствената пресслужба. 
"Имаме 850 милиона лева за проект по Плана за възстановяване, с който можем да рехабилитираме напоителните системи в страната или да ги доизградим", посочи министър-председателят. До старта на проекта премиерът възложи на отговорните министри да се заемат с рехабилитацията на най-уязвимите места във водния сектор, а в същото време да се използва зимата и валежите, за да се напълнят язовирите. 

Борисов е изискал пълна координация, както и да се обърне специално внимание на сондажите в населените места и върху освобождаването на вода от язовирите и за земеделците. "Защото от едните сондажи ползваме за битови нужди, а от другите - за земеделците и животновъдите", каза още премиерът. 

Министър Аврамова информира, че подробният устройствен план за довеждащия водопровод на Перник е изготвен, обявен е в "Държавен вестник" и след 19 декември ще бъде внесен за одобрение в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 

В рамките на съвещанието бе обсъдено засилването на координацията между различните институции относно подаването на ежедневна актуална информация за водния сектор. Дискутирани бяха и най-належащите мерки, които трябва да се предприемат по отношение на язовирите. 

"Имаме план, максимално бързо да се свърши необходимото, отивайте да работите", обърна се премиерът Борисов към министрите. dnes bg

2 коментара
28 Ноември 2020 09:37 | Онзи
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

О С Т А В К А тикво


28 Ноември 2020 13:44 | бобчо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

хахахах абе тикво като са източени язовирите от тецове, какво да работят тия твои минстри, с кофи вода ли да носят от други язовири, да ве еба и боклуците долни
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар