Борисов: Когато партиите са слаби, недоверието в институциите е слабо

31 юли 2014 11:45   3763 прочита
През 2005 г. Бойко Борисов (д.) напусна поста Главен секретар на МВР, след като Румен Петков (с.) оглави силовото ведомство Снимка: Ладислав Цветков
През 2005 г. Бойко Борисов (д.) напусна поста Главен секретар на МВР, след като Румен Петков (с.) оглави силовото ведомство Снимка: Ладислав Цветков


През 2005 г. Бойко Борисов (д.) напусна поста Главен секретар на МВР, след като Румен Петков (с.) оглави силовото ведомство Снимка: Ладислав Цветков

Когато партиите са слаби, недоверието в институциите е слабо – това е райското време за крадците. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на кръгла маса „Управленската програма на ПП ГЕРБ в областта на вътрешната сигурност за периода 2014-2018 г”.

Сред гостите на събитието бяха бившите вътрешни министри Румен Петков и Йордан Соколов, лидерът на РЗС Яне Янев и Йордан Бакалов от ДСБ.

По неговите думи ако няма "яки служби и здрава държава", финансовите акули обикалят над България. „Резервът е празен – 4 и нещо е, БСП знаят, но искат да развеят лист, че е 8 милиарда. Тези брокери навън ги наблюдават и слушат всяка дума. Те знаят нашите възможности в момента”, добави Бойко Борисов.

„За тази една година в България се случи нещо, което няма как да бъде обяснено на нормалните хора в Европа. Правителство с огромно мнозинство, когато става въпрос за задкулисие и взимане на решения, които са им изгодни. Неслучайно първите решения на това Народно събрание бяха да е ликвидира БОП и да се сложи ръка върху ДАНС. Неслучайно най-големите скандали оттам тръгнаха. Това показва какъв и е бил пътят. Неслучайно се отнеха правомощия на президента”, добави Бойко Борисов.

„Най-важният сектор е този за сигурността. Когато няма сигурност, борба срещу корупцията и организираната престъпност, няма как да бъде успешна друга секторна политика”, каза бившият вътрешен министър Цветан Цветанов.

Той специално благодари на Петков и Соколов за това, че са уважили представянето на управленската програма: „Това е поредно доказателство, че в сектора за сигурност не трябва да има разделение на съответните политически партии”.

Да си се целуват

„Ако държавата е стабилна, няма да си подават оставка – ще се целуват”, каза Бойко Борисов.

„Няма как да искаш да има политическа стабилност в една държава – тя започва от дома, автомобила и стига до финансите на хората. Има тънка нишка от 1996-1997 г. – дойдат ли БСП на власт, нещо се случва с финансите на хората”, добави бившият премиер.

„Стигнахме дотам да ни викат „Горчиво” с ДПС, където се целуваха по мостовете и се извиняваха като млади госпожици. Каква отговорност може да имат тези хора пред обществото? Кой разклати КТБ? Това правителство, тези служби, тези хора. Може и проформа БНБ да отговаря, но в нашите служби има цели отдели със заплати на служител по-големи от премиерската, на които това им е работата – пране на пари, носене на пари с чували. Ако ги съберем, може да са над 100 души по щат. Но не, ние казваме – има само един виновен – Искров и Гунев, даже Искров не е виновен, а само Гунев. Що за наглост, що за безобразие – смениха цялата държава, всички постове, всичко живо”, каза Борисов.

"Моите са се втвърдили"

„Сега една от новите опорни точки е, че ГЕРБ не иска да отиде да има кворум за Здравна каса. Кворум има. БСП, ДПС и „Атака” да се съберат в понеделник, да си гласуват каквото искат, да правят каквото знаят. Нашият проблем идва след 5 октомври, защото сигурността на гражданите може да се гарантира само в стабилна политическа среда”, посочи Борисов.

„За съжаление, ДПС е единствената партия, която се държа отговорно в тези дни. Чест им прави. Вчера отидох при г-н Мишо Миков като председател на БСП, сериозен човек, председател на парламента и му казах – не си играйте с държавата, тук сме, влезте, актуализирайте на Орешарски бюджета, където се целувахте с него в неделя на конгреса, неговия бюджет, за ад отдъхнат хората поне три месеца. След това ще е много тежко в страната – в това спор няма. Той каза: „Моите са се втвърдили, не искат”, каза още той.

източник: btvnews.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар