Борисов инспектира "Хемус", трудният строеж бил достоен за Discovery 

22 септември 2020 06:25   4 коментара   2289 прочита


Борисов инспектира "Хемус", трудният строеж бил достоен за Discovery 
 


Бойко Борисов инспектира строителството пътен възел "Славяни" на магистрала "Хемус", който е връзката с отсечката Ловеч – Плевен. Подробна информация за строителните дейности му даваше зам. -регионалният министър Николай Нанков. 
 
"Уникално съоръжение. Не можете да си представите какво правят българските строители от цялата страна. Уникално нещо и огромен напредък. После по тунела и моста ще се минава за 10 секунди. Като се каже Дунавска равнина и хората мислят, че е равна. Идете и кажете на младите хора тук какво се прави. Тук като гледам само в този участък са над 1000 машини", заяви Борисов в село Славяни. 
 
"Заслужава си от Discovery, които правят строежите, да видят този строеж, защото е рядко труден", допълни той. 
 
"Само по 52-километровия участък на АМ "Хемус", между "Боаза" и разклона Плевен-Ловеч, има над 20 големи мостови съоръжения. Поклон пред труда на строителите. Въпреки пандемията, въпреки кризата - работата не спира", каза още министър-председателят. 
 
Премиерът не пропусна да направи и политически коментар. 
 
"Не сме се отчаяли, напротив ясно се вижда - едните, които работят, какво правят, и се вижда другите какво искат. Искаме да се предадем, но няма на кого. Ако станат и си кажат програмите, народът ще ги избере, има избори скоро", каза Борисов. 
 
Всяка негова дума бе посрещната с възгласи "Бойко, Бойко" от неговите симпатизанти. 
 
Борисов пък обща, че за 2-3 години, с тази инфраструктура, Северът ще навакса изоставането от Юга. 

 dnes.bg/

4 коментара
22 Септември 2020 10:08 | Онко
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Преди седмица пътувах до Варна и спокойно мога да кажа, че в света няма по лоши пътища от тези, строени от крадливата шайка герб.


22 Септември 2020 10:30 | Божан Чугунов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Изказванията на тиквата са достойни за вестник Стършел! Хумор, сатира, забава и мирис на мокри барселонски бикини!


22 Септември 2020 14:02 | Йован Сиктерс
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

България има най лошите пътища в Европа! Има пътища които не са ремонтирани от 40 години! Автомагистрала Тракия има участъци които поради компрометирана настилка имат ограничение 90км/ч. Няма пари за поддръжка на построената пътна мрежа а Тиквата строи нови магистрали! С какви пари ще ги поддържа не мисли! Той по принцип не мисли, в това правителство никой не мисли, в тази партия никой не мисли! Само поддържат хаоса в страната! ВЪН ВСИЧКИ БИВШИ, НАСТОЯЩИ И БЪДЕЩИ КОМУНИСТИ ОТ БЪЛГАРИЯ!


22 Септември 2020 14:34 | Хан Крум
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Участъкът от Перник до Диканите го строиха македонците от Маврово за 2млн. лв. на км и все още е мн. добър! Сега за 10млн. лв. на км 5пъти по-ниско качество! Много се краде! За да се открадне трябва да остане толкова и за стр. фирма, чрез която се извършва кражбата и цената за 1км става тройна над действителната! Преди това пък нарочно се завишава прогнозната цена и така всичко изглежда законно и нормално! Да ама не!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар