Борис Джонсън като на война: Все едно ЕС е напуснал Великобритания  

04 февруари 2020 07:31   3000 прочита


 Едва три дни минаха от излизането на Великобритания от ЕС, но премиерът Борис Джонсън вече успя да влезе с ожесточен сблъсъкс с преговарящ от страна на Съвета. Причината - бъдещата търговска сделка след Brexit. В позицията си Джонсън подчерта ролята на свободната търговия, като даде пример с намаляващите нива на бедност по света. 

"Направихме избор. Искаме ново, всеобхватно споразумение за свободна търговия, подобно на това с Канада", подчерта в речта си Джонсън. 

"Неговият стил конструира същността на нещата, каквато иска да я види. Той има тоз стил, в който казва тази част от реалността, която е различна от фактологичната", каза в студиото на Bulgaria ON AIR политологът проф. Анна Кръстева. 

По думите ѝ фактологичната реалност я нямало като цифри. 

Според нея тонът на Джонсън е бил изключително остър, буквално като на война. Острият тон спрямо ЕС не се харесал на бизнеса и веднага паундът паднал. 

"Джонсън се държи сякаш ЕС е напуснал, а не Великобритания", коментира още Кръстева. 

"Отношенията с Австралия се договарят сега и са много рехави. А днес едно от ключовите послания беше, че Великобритания няма да се подчинява на каквито и да е правила", коментира тя. Днес.бг

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар