Борис Джонсън изясни кога Великобритания ще бъде готова да излезе от ЕС .

23 януари 2020 07:19   2454 прочита


 Британският премиер Борис Джонсън е заявил, че приемането от парламента на страната на законопроекта за Брекзит показва готовността на кралството да напусне ЕС според определената дата - 31 януари. Изявлението му бе разпространено от пресслужбата на кабинета на министър-председателя. 

"Парламентът прие законопроекта за излизане от Европейския съюз, което означава, че Обединеното кралство ще напусне ЕС на 31 януари и ще продължи напред като едно цяло", се казва в съобщението, пише Блиц. 

В своето обръщение британският премиер отбелязва, че на моменти „пресичането на финалната линия“ на процеса на излизане на страната от Европейския съюз изглеждал недостижим, но в крайна сметка това се случило. 

Джонсън също така призова привържениците и противниците на Брекзит да оставят настрана старите си спорове и да се съсредоточат върху решаването на проблемите на държавата в борбата с престъпността и подобряването на ситуацията в болниците. 

По-рано и двете палати на британския парламент одобриха законопроекта за Брекзит и сега той трябва да бъде подписан от кралицата, което се очаква да стане преди края на тази седмица. След това документът ще придобие статут на закон и за да осигури излизането на Обединеното кралство от ЕС, той ще изисква само ратифицирането му от Европейския парламент 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар