Бойко Рашков на разпит в прокуратурата 

23 ноември 2022 08:23   1638 прочита


 
 

Бойко Рашков е извикан на разпит в прокуратурата. Причината е, че бившият вътрешен министър е заявил за "огромни финансови ресурси, които са изтекли към приближени към ГЕРБ фирми“. 

Прокуратурата ще призове Бойко Рашков за даване на сведения, след като в неделя в телевизионно интервю той заяви, че "има доказателства за онези огромни финансови ресурси, които са изтекли към приближени към ГЕРБ фирми“. Това съобщиха от прокуратурата, пише dariknews. bg. 

По повод думите на Рашков, че "парите са стигнали до кухи фирми, оттам до лица, които са ги ползвали не за строеж на магистрала „Хемус”, а са закупени скъпоструващи луксозни имоти в София“, от държавното обвинение съобщават още, че от казаното може да се заключи, че бившият вътрешен министър разполага с конкретна информация за начините за трансфериране на финансовите средства, за местонахождението им, за крайните им получатели и за целите, за които са ползвани. 


Подобна информация и до този момент не е била докладвана от ГДБОП на прокуратурата по делото „Хемус“, нито е била докладвана от ГДБОП по проверката, възложена във връзка с договарянето и изграждането на лотове 7, 8 и 9 на магистралата. 

В случай че Бойко Рашков посочи в своите обяснения конкретни физически лица и/или търговски дружества, от страна на СГП ще се извършат всички възможни, съгласно закона, действия спрямо парични средства, за които има данни, че са придобити по престъпен начин, посочват от прокуратурата. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар