Бойко Борисов: Който се е захванал с "Пирогов", правителството му е паднало

06 декември 2023 13:08   2422 прочита


"Който се е захванал с "Пирогов", това правителство е паднало. Да го правят - тяхна работа", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов уволнението на шефа на "Пирогов" д-р Валентин Димитров, предаде репортер на "Фокус".

"Вицепремиерът постави въпроса на премиера, че не е съгласен с тази смяна. Сиреч към този момент ние изцяло действаме в рамките на посочения регламент досега. С Асен Василев и Христо Иванов се разбрахме относно регулаторите, тези парламентарни решения, да ги взимаме трите партии заедно.

В един момент шефът на парламентарната ни група Десислава Атанасова се обади на Денков, за да му каже, че тези поръчкови уволнения и назначения няма да ги допускаме, защото не са правилни", каза още Борисов. "За дерогацията да влезе в сила сме съгласни и ние, и ПП-ДБ. Те казват да влезе от 15 март, защото тогава премиер ще е Мария Габриел. Ако влезе от 1 януари, могъщият Денков може да се огъне. Щом ние сме предложили това, не виждам как бихме се отдръпнали.

ПП-ДБ считат, че ако нещо се случи за тези два месеца ще е проблем за тях. Но ако се случи март, няма да е лошо", заяви лидерът на ГЕРБ относно предното предложение за прекратяване на дерогацията на "Лукойл". Относно подписването на коалиционно споразумение между ГЕРБ и ПП-ДБ,

Борисов смята, че когато ротацията дойде ПП-ДБ искат да подпишат споразумение, защото ще са поставени в такова положение, както ГЕРБ. "Когато Мария Габриел стане премиер и уволни някой директор, ще им е хубаво ли? Сега преритват за такова споразумение. Аз ли да седна да го напиша", запита Борисов.

"Налагаше се в парламента да коригираме, да поемаме тежестта на МС със зърнопроизводителите, в енергетиката, в отбраната. Най-тежките решения за едни министри ги приехме солидарно.

Така солидарно ще приемем и дерогацията. По бюджета има забележки във всички сектори. Ще бъдем по-работливи, но това ще отнеме много време", допълни още той. Всеки ден в моя кабинет идваха - Кирил Петков, Делян Пеевски, Христо Иванов, ген. Атанасов, Данчо Цонев. Стотици пъти.

Аз имам практика след парламента, да отида в централата на партията и да си гледам кметовете. Те по цял ден са заедно с Делян Пеевски. Тези опорки, че ГЕРБ и ДПС са една партия, а те друга. Ние с ДПС имаме общо - Украйна, бюджет. За съжаление и шефът на "Пирогов" е и тяхна кауза. Ежедневието на ПП-ДБ е с Делян Пеевски", коментира още той.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар