Близнашки: Румен Радев се превръща в проблем за държавата  

18 май 2020 06:58   3 коментара   3553 прочита


 

Бившият служебен премиер и експерт по конституционно право проф. Георги Близнашки отправи остри критики към президента Румен Радев. 

"Румен Радев се превръща във все по-голям проблем за държавата. Радев тръгна срещу държавата. Този човек се оказа вълк, облечен в овча кожа. Иска да компрометира демокрацията и да наложи авторитарен начин на управление", посочи Близнашки пред NOVA. 

По повод това, че Румен Радев сезира Конституционния съд за текстове от Закона за здравето, Близнашки коментира: 

"Да пита колкото иска, той трябва да ангажира общественото внимание. При всичките провали, трябваше да направи нещо, за да се върне в играта. Това е поредният грешен ход". 


По думите му няма никакво нарушение на Конституцията в приетите текстове. 

"Има едно нетърпение, развалиха се всички сценарии това правителство да бъде свалено час по-скоро", коментира конституционалистът. 

Той даде и висока оценка на кабинета за справянето с пандемията от коронавируса и извънредното положение. 


"Справяме се с пандемията и то неочаквано добре. Политическото ръководство на страната, в лицето на Бойко Борисов, прояви интуиция със своевременното въвеждане на извънредното положение", заяви преподавателят по конституцинно право. 

"За Бойко Борисов извънредното положение е неговата стихия. Той е точният човек за точното време. Изпреварихме другите страни и това ни позволи да овладеем ситуацията, защото огнищата се създадоха от приходящите емигранти, които ги изтласкваха от Западна Европа и те идваха и превнасяха заразата у нас", каза още той. 

По думите му разпространението на коронавируса се е ограничило до максималната степен, в която това е било възможно. 

"Важното е, че хората разбраха, че държавата съществува и тя е тук. Беше създадена пълна мобилизация и ситуацията беше под контрол през цялото време, за разлика от други държави", категоричен бе Близнашки. 

 dnes.bg/

3 коментара
18 Май 2020 08:51 | ��������РИКО
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Още един, БОКЛУК!


18 Май 2020 12:02 | Стефанов
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Проблем за държавата е политическата класа - крадлива, некомпетентна, алчна, нахална и злобна. Нещастен народ сме си и това е - първо не случихме на територия - кръстопът на завоеватели, на поробители - турци, а не например англичани, на освободители - руси, а не например американци, на съседи - македонци, а не например занзибарци. За политиците вече казах. Аман от тоя пуст късмет....


18 Май 2020 21:05 | Бай Ончо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

КАКЪВ Е ТОЗИ БЛИЗНАШКИ? ТА ДАВА МНЕНИЕ И СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ Е ИСТИНА. ЯВНО ДРАПА ДА ГО НАЗНАЧАТ НА НЯКАКЪВ ПОСТ. ТОЗИ Е ЕДНО ЧУЧЕЛО НЕГРАМОТНО И НЕКОМПЕТЕНТНО И ПРОСТО-МНОГО ГОВОРИ И НИЩО НЕ КАЗВА -ПОМИЯР БЛИЗНАШКИ КОЙТО НИКОЙ НЕ ПОЗНАВА И НЕ БЛЕСТИ С НИЩО ОСВЕН С ПРОСТОТИЯ. КОРОМПИРАН БОКЛУК
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар