Бизнесмен: 60/40 не е предприемаческа, а социална мярка за работниците

05 май 2020 09:37   2041 прочита


5% са се възползвали от мярката 60/40, очакваме още 4% или общо към 9%. По-голяма част от бизнесите очакват мярката да продължи и след кризата. Това заяви председателят на БСК Радосвет Радев в сутрешния блок на БНТ. "Над 60% от бизнеса са с положително мнение за оцеляването си. 60/40 не е предприемаческа, а социална мярка за работниците", коментира още Красимир Дачев - бизнесмен и член на УС на БТПП.

"Бизнесът не очаква задължително пари, а и разсрочване на задължения, обезпечения и специфични подкрепи - например ваучери", зави Радев. Дачев каза още, че 70% от бизнесите подкрепят безлихвените кредити за ликвидността. "България има нужда бързо да вдигне икономиката си, но бизнесът ни е беден", допълни Радосвет Радев "Консервативното разпределение на парите ще помогне. Поздравявам правителството, че не "пипна" празния чек за 10 млрд. лв.

Най-много плачеха, тези които не внасят осигуровки и не подпомагат бюджета", коментира Дачев. "33% от бизнесите заявиха, че догодина ще се възстановява, 25% до половин година, 5% заявиха, че вече бизнес нямат", каза още той. "По-голям от пазара няма, Щаб за предприемачи не е необходим", завърши Красимир Дачев - бизнесмен и член на УС на БТПП.

novini.bg 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар