Безпрецедентни скандали: Как ще върви работата в новия парламент? 

17 април 2021 07:11   3 коментара   3938 прочита


 
 

 Безпрецедентни скандали и сцени, достойни за футболен стадион, се наблюдаваха в първото работно заседание на парламента. Оформилото се анти-ГЕРБ мнозинство не допусна представителите на кабинета до парламентарната трибуна. 
"Това, на което днес станах свидетел, е недопустимо за българската демокрация. Обидена съм. Не съм вярвала, че може да се пренебрегва Конституцията и правилника на Народното събрание по толкова брутален начин - хора уж нови лица, които мислят за благото на България", заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Анна Александрова в ефира на "Денят ON AIR". 

Според нея депутатите се опитват да прескачат законите на страната и сподели, че самата тя никога не си е позволявала да се държи с опозицията по този начин. 

"Още днес се видяха групичките с настроенията - "Всички срещу ГЕРБ" няма да продължи много. На "Има такъв народ" най-големият им приоритет уж беше мажоритарната избирателна система. А сега всъщност се отказаха още в първия ден, в който влязоха в Народното събрание, и така излъгаха всички свои избиратели", добави Александрова. 

Тя отговори на коментарите, че премиерът в оставка Бойко Борисов се укрива. 

"Неконституционно е това, което те гласуваха - да дойде премиерът задължително. Той ще дойде ако реши. Независимо какво казват, премиерът е идвал много пъти. Повече от 15 пъти е идвал през последните 4 години. Отнасял се е изключително отговорно по всички важни теми", каза депутатът пред Bulgaria ON AIR. 

Тя каза, че не се притеснява от комисията, която ще разследва кабинета "Борисов" 3. 

"Ние поискахме периодът на това разследване да бъде удължен, да обхване и служебни правителства, и правителството на Орешарски, и по времето на ДБ, които са били в управлението. Нека българските граждани да видят целия този 10 годишен период. Радвам се, че успяхме да гласуваме тази промяна. Но като гледам колко са агресивни, бих казала, че се притеснявам от реваншизъм", заяви Александрова.

днес бг 

 

 

3 коментара
17 Април 2021 14:18 | АЧО-ДУПНИЦА гиздос
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Работата ще тръгне когато всички депутати изебат депутатите на ГЕРБ и пръв наевът гнусното същество Бойко педерасов борисов -страхливия зайо байо от Банкя. Напоследък е започнал да праи страшно хубави свирки. Преди духаше на кметот на Симитли, сега ще духа на Слави Трифонов.


17 Април 2021 15:40 | Истината!
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Когато бяха управляващи и мнозинство-на гербаджии им беше лесно - правеха каквото си искаха и "никога не прекрачваха закона". Сега май е друго?! И не им се харесва. Ама всичко свършва! Нима преди опозицията им харесваше управлението, но нямаше какво да правят. Въртеха си правила и закони, както им беше удобно на тях и "това беше правото" им. Сега не им харесва нещо. А колко пъти е идвала Тиквата от Банкя в Н С, че не мога да броя до 15? Да, идвал е, когато той е искал и се държеше като дерибей. Вместо народните представители да му държат сметка, той им се караше. ТОЙ Е ПОДЧИНЕН НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, ТЕ ГО ИЗБИРАТ, ИЗДАВАТ ЗАКОНИ И ТОЙ ТРЯБВА ДА ГИ СПАЗВА! ВСЕ ОЩЕ СМЕ ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА! Но май вече станахме МУТРЕНСКА! И сега на мутрите не им изнася! Но трябва да свикват. Иначе ще свикнат в Бобов дол! ВСИЧКИ СРЕЩУ герб!!!


17 Април 2021 15:51 | Истината!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Струма. герб, защо сте толкова гнусни, вашта мама недоклатена? -"Оформилото се анти ГЕРБ мнозинство не допусна представителите на кабинета до парламентарната трибуна. " Кой заблуждавате? Пътувах и слушах директно предаване на БНР Повече от хиляда пъти водещата Татяна Дончева покани К. Ананиев на трибуната, но гербаджии му бяха казали да напусне залата и това и направи! А вие сега лъжете! Добре, че нямате толкова читатели!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар