Без тестове и зелен сертификат: Сардиния се отваря за туристи 

17 юни 2021 05:46   2128 прочита


  
След дълъг период на ограничения за влизането в Сардиния, италианският остров обяви, че от 16 юни се отваря за туристите и без да им иска зелени сертификати и PCR-тестове за COVID. 

Губернаторът на острова Кристиан Солинас каза, че няма да удължи указа с тези мерки за пристигащите отвън. Досега известният с изумруденото си крайбрежие остров беше като блиндиран заради ограниченията за външни хора. 

Много от италианските области имат собствени правила за влизащите от страната или чужбина туристи. В опита си да спаси туристическия сезон обаче Солинас реши да разхлаби мерките, за да не изпусне туристите, които в противен случай щяха да предпочетат други италиански области с излаз на море. Сардиния реши да премахне и задължителната до 15 юни регистрация на сайта на областта за всички пристигащи. През следващите дни може да бъдат обсъдени мерки само за идващите от Великобритания, където е в ход зараза с нов вариант на коронавирус. Те обаче ще бъдат въведени, само ако това стане за цяла Италия. 

Сардиния премахва от 16 юни и задължителните рестриктивни мерки, свързани с капацитета на изпълване на заведенията и ресторантите. Повечето собственици на барове и ресторанти им се бяха противопоставили заради трудното им изпълнение – предвиждаше се по 20 куб. м. въздух на всеки клиент. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар