Белгийски оръжия са били използвани при нападенията в Русия

05 юни 2023 12:02   2422 прочита
Снимка: БГНЕС/ EPA
Снимка: БГНЕС/ EPA


Снимка: БГНЕС/ EPA

Белгия ще провери данни, че оръжие, което е доставила на Украйна за самоотбрана срещу руското нападение, е било използвано в Русия, съобщиха местни медии. Уточнява се, че според разузнавателни данни на САЩ автоматични пушки белгийско производство са били използвани от руски бойци от проукраинските групи "Легион, "Свободна Русия" и "Руски доброволчески корпус", предаде БТА.

Белгийските министри на отбраната и на външните работи ще се свържат с украинската страна, веднага щом е възможно, за да поискат пояснения, се допълва в съобщенията. Доставките на оръжие от Белгия са предназначени за защита на украинската земя и украинския народ от руското нахлуване, това ясно е посочено в съответните документи, тези оръжия не следва да попадат в отделни групи, които преследват вътрешни цели в Русия, е заявил осведомен източник, цитиран от белгийските медии.

Белгийският премиер Александер де Кро е уточнил, че на разузнаването е възложена задачата да провери данните. Мога да кажа само, че правилата са ясни и предвиждат доставеното оръжие да се използва само за защитата на Украйна, е отбелязал той./факти.бг

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар