Бедствено пложение бе обявено в Смолян, Черна река излезе от коритото си (Снимки)

01 февруари 2015 10:16   2517 прочита


Бедственото положение бе обявено в Смолян тази сутрин от кмета Николай Мелемов. Река Черна излиза на няколко места от коритото и се правят диги на кризисните точки. Навсякъде по протежение на реката сме разположили хора и техника. Засега няма опасност за хората", каза шефът на обсластната пожарна комисар Красимир Шотаров. В южния квартал Устово, където в река Черна се влива река Бяла водата буквално минава през стените на къщите. Почти на всеки мост над Черна има екипи на "Гражданска защита" и полицията, защото от гората се спускат трупи и заприщват водите.Пороят продължава.

Преливат язовир "Златоград" с 30 см и хвостохранилището под село Ерма река с около 50 см. Имало е прелели реки в Триград и Змеица.В областната управа постоянно се получават сигнали за свлачища и срутища на територията на общината.

През нощта се активира свлачище по пътя Широка лъка – Девин. Движението се извършва в едното пътно платно. По пътищата в цялата смолянска област има опасност от падащи камъни и свлачища./ 24 часа

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар