BBC: Британската икономика се срина! Островът е пометен от невиждана от 11 г. насам рецесия

12 август 2020 12:12   2531 прочита
Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock


Снимка: Shutterstock

Подобрението през юни не е повлияло съществено върху крайния резултат за второто тримесечие

Британската икономика се е свила с рекордните 20,4 на сто през второто тримесечие на 2020 г. в сравнение с първото. Икономиката на Обединеното кралство претърпя най-големия си спад в периода между април и юни, тъй като мерките за блокиране на коронавируса тласнаха страната официално в рецесия - за пръв път от 11 години, отбеляза Би Би Си (BBC). Данните показват, че шестата по големина икономика в света се свива за второ поредно тримесечие.

Това е най-значителният спад на голяма икономика, отчетен досега, изтъква Ройтерс. Националната статистическа служба заяви, че икономиката е отскочила през юни, когато правителствените ограничения за придвижване започнаха да намаляват. Съживяването през този месец е донесло ръст на брутния вътрешен продукт с 8,7% спрямо май.

Най-пострадал остава туристическият сектор - настаняването на гости и развлекателната индустрия, уточнява business.dir.bg. "Икономиката започна да се възстановява през юни с отварянето на магазините, фабриките, които започват да увеличават производството, съживява се и жилищното строителство", заяви Джонатан Атхоу, заместник национален статистик по икономическа статистика./blitz.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар