Аталай: Стабилността в страната е по-важна от изборите

06 март 2018 09:28   2874 прочита
Рамадан Аталай. Сн.: Скрийншот
Рамадан Аталай. Сн.: Скрийншот


Рамадан Аталай. Сн.: Скрийншот

Управляващите са готови на всичко, за да покрият един скандал с друг, замитайки сделката с ЧЕЗ с ареста на доктора в Пловдив.

Това е моето усещане за случващото се в последните дни с ареста на д-р Димитров и показва неумение на правителството да потушава подобни скандали. Това каза в студиото на Нова телевизия Рамадан Аталай.

„ДПС е политическата сила, която е заявила, че иска стабилност в страната. Днес управлението показва несигурност и нестабилност, главно заради участието на националистически политически формации в управлението, но за нас стабилността на България е по-важна от предсрочни избори“, каза депутатът.

Той обяви, че партията му продължава да иска излизане на патриотите от управлението на страната.

„Сред управляващите цари страх и паника. Те са притеснени, защото не овладяват ситуацията в страната. Вижте как реагира премиера по последните скандални поводи. В момента обаче стабилността на държавата е по-важна, отколкото провеждане на избори“, каза още Аталай.

Според него, ако правителството не намери изход от скандалите с ЧЕЗ и с д-р Димитров, обстановката в страната ще се влоши. Аталай обяви, че преди ЕРП-тата са продадени по време на управлението с участието на ДПС защото загубите по мрежата са били два пъти повече, отколкото са сега.

„Държавата не може постоянно да определя цените на тока. Ако тя се върне начело на ЕРП-тата, протестите на хората срещу скъпия ток ще са пред сградата на Министерски съвет“, смята депутатът от ДПС.

Аталай съобщи, че Ахмед Доган е изразил загриженост за стабилността в страната на последното събиране на актива на партията. „Трябва ни енергийна стратегия за бъдещето, иначе няма да можем решим да строим ли втора АЕЦ или не. Засега има мораториума това, нека Борисов да внесе предложение за отмяната на този мораториум“, каза още той.

източник: dnes.dir.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар