Армията вече патрулира по улиците в Испания 

16 март 2020 07:36   2156 прочита


За 24 часа броят на починалите в страната от 136 стигна 288 души 

 
Въоръжените сили вече патрулират по улиците на испанскиге градове като част от усилията на държавата срещу разпространението на коронавируса в страната, съобщи "Ел Паис“. Първите бяха 350 бойци и офицери от Военното отделение за извънредни ситуации, които тръгнаха по улиците на Мадрид, Валенсия, Севиля, Сарагоса, Леон, Лас Палмас и Санта Крус де Тенерифе. 

Патрули от Първи батальон проучват критичните точки, където може да се струпват повече хора, като гарите, площадите или автогарите в столицата. 

Маргарита Роблес, министър на отбраната, проведе заседание днес за координиране на действията на министерството в борбата срещу пандемията. Ще бъдат мобилизирани 150 лекари и 70 санитари от резерва. С действията си военните ще облекчат полицията за нейните далеч по-широки правомощия и задължения. 

Положението със заразата в Испания е много тревожно – само за 24 часа броят на починалите от 136 скочи до 288, което е над 2 пъти повече. Само в Мадрид починалите достигнаха 288 души, със 152 жертви само за 24 часа, като смъртността вече надхвърля 6%, ако се изчислява само спрямо броя на регистрираните с коронавирус (3544 души). 

Извънредното положение, обявено в Испания днес, ограничава максимално излизането на гражданите навън. Под тази гигантска карантина са поставени над 47 милиона жители, които могат да излизат на улиците поединично и то само на работа или за купуването на храна, медикаменти или основни продукти. 

Разрешено е движението между градовете със самолет или автомобил – по работа. / Канал 3 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар