Армията се включи в гасенето на пожарите в Хасковско

13 август 2019 09:58   2027 прочита
Снимки: БТА
Снимки: БТА


Снимки: БТА

Военнослужещи се включиха в гасенето на стихията между Родопи, Любеново и Брягово

Локализирани са огнените стихии в Хасковско и Пловдивско. Огънят се доближи опасно до селата Родопи Любеново и Брягово, като бързата реакция на местните жители успя да предотврати да пострадат къщи и хора.

Военнослужещи от Хасково се включиха в гасенето на пожара между трите села, съобщи областният управител на Хасково Станислав Дечев. Общо 20 военни, подготвени за борба с пожарите, участват в гасенето. На място, за да прокарва просеки е и тежкотоварна машина ВАТ, която е много ефективна при работа в труднодостъпни пресечени местности, какъвто е този район, допълни още Дечев, цитиран от БТА.

Огърнят е тръгнал от треви и ниска растителносмнаха край хасковското село Брягово в понеделник следобед. Сигнал за лумналите пламъци е подаден около 14 часа. На място веднага били изпратени екипи на пожарната, които започнали да гасят. В потушаването на огъня се включат десетки доброволци.

От пожарната обобщиха, че вече се работи по окончателното потушаване на пожара, който обхвана близо 3 000 дка. На място са 10 противопожарни автомобила, три екипа от Държавно горско стопанство Хасково. Няма опасност за хората от селата Любеново, Родопи и Брягово. Няма опасност и за техните имоти или стопанства, информират от Областна администрация Хасково. Причините за пожара се разследват от полицията. Работи се по няколко версии, като една от тях е човешка небрежност.

Овладян е и огънят в базата на завод за преработване на отпадъци в с. Шишманци край Раковски , информира пресцентърът на МВР.В гасенето на пожара, обхванал площ от около 2 дка, са участвали шест пожарни автомобила с 20 огнеборци, както и служители на фирмата.

Към момента в района има три пожарни автомобила и огнеборци. От замерването на въздуха не е установена концентрация на опасни частици, се подчертава в съобщението, цитирано от БТА.

Към мястото на пожара пътува главен комисар Николай Николов, директор на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

източник: dnes.dir.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар