Арктически студ скова Щатите, чупи 400 рекорда

12 ноември 2019 14:28   12135 прочита


Ноември се оказа необичайно студен от Мичиган до Тексас. Засегнати са повечето 12-те щата в т.нар. Среден запад. Опасното време вече създава проблеми по пътищата. Има и отложени полети. Хората приемат спокойно капризите на природата и с усмивка казват, че така се настройват за предстоящите зимни празници.

Непривикнали към ниските температури, пешеходците в Чикаго потреперват по спирките, докато чакат градския транспорт. Междувременно в предградие на Де Мойн, щата Айова, колите караха внимателно по заснежените пътища. Противопожарен камион се подхлъзна в Небраска и блокира движението в най-натоварения час на деня.

Снегът е в резултат на арктически фронт, който донесе зимно време в централните, южните и източните части на страната. Националната метеорологична служба прогнозира, че около 400 рекорда за студ може да бъдат поставени в страната тази седмица. Според синоптиците студът ще се задържи през следващите няколко дни и до четвъртък вече ще засяга повече от 220 милиона американци или около 75% от населението на страната. /blitz.bg

 
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар