Арестуван застреля полицай в лондонски участък

25 септември 2020 12:14   2604 прочита


Полицейски служител е починал, след като е бил застрелян в ранните часове на петък от мъж, задържан в ареста в Кройдън, южен Лондон. Според полицейско изявление колеги от полицията и фелдшери са оказали помощ на полицая на местопроизшествието. По-късно обаче той почина от нараняванията си в болницата, предава Канал3. На място е задържан 23-годишен мъж, съобщиха от полицията. Той е в болница в критично състояние от огнестрелна рана. Столичната полицейска служба започна разследване на убийство. Убийството на полицай е рядко събитие в Обединеното кралство, където полицията не носи рутинно оръжие.

По време на инцидента не са били използвани полицейски огнестрелни оръжия, се казва в полицейското изявление. Това е истински шокиращ инцидент, при който един от нашите колеги е загубил живота си при най-трагичните обстоятелства. Сърцето ми е насочено към семейството му, колеги и приятели, каза комисарят от столичната полиция Кресида Дик. Според уебсайта на британската полиция никой служител не е загубил живота си при инцидент със стрелба миналата година. Последният служител на столичната полиция, загубил живота си при насилствена атака, беше Кийт Палмър, който беше смъртоносно намушкан при терористична атака в британската столица през 2017 г.

Министърът на вътрешните работи на Обединеното кралство Прити Пател заяви, че фаталната стрелба по полицай е тъжен ден за страната ни" и ужасно напомняне за рисковете, пред които са изправени полицаите.

Дълбоко съм шокирана и натъжена, когато научавам, че столичен полицейски служител е бил застрелян и убит при изпълнение на служебния си дълг, каза тя в изявление. Остава неясно откъде убиецът се е сдобил с оръжие, след като се е намирал вътре в участъка. Предполага се, че когато е закаран в полицията, той е бил претърсен. Пред Би Би Си бивш инспектор допусна, че вероятно днес полицията се отнася безотговорно към претърсването на задържаните, което води до такива последици.

сн. offnews.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар