Арестуваха в Турция мъжа, заподозрян за убийството 14-годишната Ваня от Скопие

06 декември 2023 13:36   2881 прочита


Турските власти арестуваха лидерът на проруската и антибългарска партия в Р Северна Македония Люпчо Палевски, който е заподозрян в двойно убийство, включително на 14-годишно момиче.

Палевски, предполагаемият извършител на убийствата, бе арестуван снощи в северозападния град Баликесир, където е пристигнал от Сърбия и е минал през България, съобщиха от полицията. Той е арестуван докато се разхождал по една от централните улици на града, предаде Dnes.bg.

В случая, който шокира РСМ в неделя бяха открити телата на момиче от столицата Скопие, изчезнало миналата седмица, и на 74-годишен мъж от град Велес, изчезнал няколко дни преди нея.

"Колегите от Турция ме информираха, че на тяхна територия е арестуван създателят, планиращият, главният координатор и прекият изпълнител на престъпленията", заяви снощи министърът на вътрешните работи на Северна Македония Оливер Спасовски. Той благодари на Турция, България, Сърбия и Хърватия за помощта при задържането на престъпника. Спасовски призова за закриването на партията на Люпчо Палевски.

По данни на полицията в двете престъпления са участвали четирима души, включително бащата на момичето. Спасовски заяви пред репортери, че един от арестуваните заподозрени, "в съгласие и със знанието на член на семейството, е организирал извършването на престъплението, за да изнуди майка си за пари". Срещу него бе издадена заповед за международно издиравен след като вече бе напуснал РСМ.

Палевски е известна обществена личност и лидер на малка проруска и антибългарска партия. Преди години той бе и лидер на градския комитет на управляващия в момента Социалдемократически съюз.

 

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар