Арестуваха кръвожадни убийци, оставяли трупове из цяла Европа

02 март 2024 00:15   1523 прочита


Гръцката полиция обяви резултата от дългогодишно многонационално разследване на враждуващи балкански престъпни групировки, които стоят зад множество убийства в цяла Европа.

Разследването, подпомогнато от полицейските агенции Интерпол и Европол, доведе до арестите на 10 заподозрени. Идентифицирани са общо 39 предполагаеми членове на воюващите групи, базирани в Сърбия и Черна гора, съобщи "Катимерини",цитирани от БЛИЦ.

Полицейски служители в Гърция, Сърбия и Испания са участвали в арестите. Според генерал-майор Фотис Дуицис продължилото десетилетие съперничество между бандите, занимаващи се предимно с трафик на наркотици, е било причина за смъртта на 60 предполагаеми членове на банди в няколко европейски страни.

Убийствата включват две стрелби в Гърция през 2020 г., когато четирима членове на една организация, живеещи под фалшиви самоличности, са застреляни. Двама заподозрени гангстери са убити в ресторант близо до Атина, а другите двама в кола на паркинг на остров Корфу.

Констанция Димоглиду, говорител на гръцката полиция, каза, че предполагаем член на бандата е бил арестуван в Гърция по-рано тази седмица, седем в Сърбия и двама в Испания.

Тя посочи, че 17 други членове са задържани в различни европейски затвори, включително в Сърбия и Черна гора, както и в Турция. Гангстерите са използвали канали за трафик на мигранти, за да влязат и напуснат Гърция, отбеляза Димоглиду, както и маски и перуки, за да прикрият самоличността си по време на нападения.

Престъпните мрежи са имали сложна структура, лесен достъп до големи суми пари, превозни средства, оръжия, боеприпаси и оборудване.


Още за: арест   група   Европа   Още от: България и свят

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар