Ќовините на югозападна Ѕългари€
”жас€ващо! Ћицето на красива моделка бе изпепелено от етерично пачулиево масло (—Ќ»ћ » 18+) Ѕърза пица с €йца 
   –егистрац舫абравена парола

јѕ» регистрира четвърти доставчик на толуслуги


16 август 2019 10:11   3070 прочита

—нимка: Ѕулфото
—нимка: Ѕулфото


—нимка: Ѕулфото

ѕроцедурата за кандидатстване е отворена


јгенци€та "ѕътна инфраструктура" (јѕ») вписа в регистъра четвърти национален доставчик на услуги за електронно събиране на пътни такси на базата на изминато разсто€ние - тол, съобщиха от пътната агенци€. — решение на ”правителни€ съвет на јѕ» като национален доставчик на услуги е регистрирана фирмата "»ком" ќќƒ, ко€то иска да партнира само в събирането на толтакси.

—ъгласно ќбщите услови€ предстои дружеството да премине втори€ етап от процедурата за подписване на договор, след което да докаже оперативна съвместимост с електронната система и едва тогава да започне дейност по предостав€не на услуги.

ƒо момента јѕ» има договор за национален доставчик на услуги с "»нтелигентни “рафик —истеми" ≈јƒ, с "“елетол" јƒ и с " онкорд —март »нфраструктура" јƒ, като две от дружествата вече продават електронни винетки - "»нтелигентни “рафик —истеми" и " онкорд —март »нфраструктура", а "“елетол" јƒ не продава електронни винетки, тъй като не постигна оперативна съвместимост със системата на јѕ», се посочва в съобщението.

— въвеждане в търговска експлоатаци€ на електронната система за събиране на пътни такси на базата на изминато разсто€ние "»нтелигентни “рафик —истеми" ≈јƒ, "“елетол" јƒ и " онкорд —март »нфраструктура" јƒ ще имат възможност да предлагат и толуслуги след доказване на оперативна съвместимост с електронната система.

ѕроцедурата за кандидатстване и одобр€ване на националните доставчици на услуги е описана в «акона за пътищата и Ќаредбата за услови€та, реда и правилата за изграждане и функциониране на смесената система за таксуване на различните категории пътни превозни средства на база време и на база изминато разсто€ние, се напомн€ в прессъобщението. ѕърви€т етап е подаване на за€вление за регистраци€, съгласно изисквани€, разписани в Ќаредбата. —лед като е установено, че лицето отговар€ на услови€та, јѕ» одобр€ва неговото вписване в Ќационален електронен регистър на националните доставчици на услуги за електронно събиране на такси.

—ъгласно Ќаредбата лицата, които са вписани в регистъра, могат да подадат за€вление за извършване на тази дейност. ѕроцедурата за кандидатстване е отворена и вс€ко лице, което отговар€ на услови€та, може да подаде за€вление. ѕроцедурата и изисквани€та са еднакви за всички кандидати, желаещи да предостав€т услуги и да бъдат национален доставчик на такива.

източник: dnes.dir.bg

ќще за: доставчик  толуслуги  такси ќще от: Ѕългари€ и св€т

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.