Антиправителственият протест поиска и оставката на Рашидов   

27 октомври 2020 07:36   1946 прочита


 . 

Движението по бул. "Цар Освободител", в района на т. нар. триъгълник на властта, до сградата на Софийския университет, беше освободено малко след 21:00 ч. , но кръстовището на Орлов мост остана блокирано по-продължително време. Пропускаха се само линейки. 

Като цяло ситуацията на протеста снощи беше спокойна. 

  Възрастни хора издигнаха транспарант с надпис - "Стига пенсионерска мизерия" и изразиха възмущение от отпуснатите им 50 лв. бонус, които не им помагат да се справят с чувството на обреченост. 

Наред с оставките на премиера и главния прокурор беше поискана и оставката на скулптора Вежди Рашидов като председател на Комисията по култура в НС - заради това, че защити премиера Бойко Борисов в телевизионно интервю тази сутрин. Освен това, според участниците в акцията, Рашидов показал пренебрежителното отношение към интелектуалците, подписали декларацията в подкрепа на протеста. 

Протестиращите се поздравиха с  празникь и припомниха, че Димитровден е ден за разплата и те очакват скоро разплата с настоящата власт. 

Чуха се обвинения, че управляващите се възползват от ситуацията около COVID-кризата за свои цели. 

Бяха отправени и призиви за единство на леви и десни. 

По-рано днес майки на деца с увреждания протестираха пред социалното министерство срещу предложените промени в Закона за личната помощ. 


Още за: протест   Още от: България и свят

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар