Ананиев издаде още 4 заповеди заради извънредната обстановка 

01 юли 2020 07:59   1 коментар   3714 прочита


Ананиев издаде още 4 заповеди заради извънредната обстановка 
 


Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде четири заповеди във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка до 15 юли, съобщават от Министерството на здравеопазването. 

Накратко, новото в заповедите е: 

В заповедта за влизането на територията на България се посочва, че забраната за влизане в не се отнася и за лица, пътуващи с цел обучение за осъществяване на дейности по приключването на учебната 2019/2020 г., както и за практически обучения и изпити по практика и за подготовката на учебната 2020/2021 г., когато е невъзможно тези дейности да се реализират от разстояние. 

 
В заповедта за задължителната изолация и/или болнично лечение е посочено, че лицата – потвърдени случаи на COVID-19, се изписват от лечебно заведение след преценка на лекуващия лекар на състоянието на пациента и изпълнение на едно от следните условия: документирани минимум 10 дни от началото на клиничните оплаквания за COVID-19 и минимум три допълнителни дни без оплаквания (вкл. без повишаване на телесната температура без прием на антипиретици и без респираторни симптоми); или два отрицателни резултата от изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19 от проби, взети в два последователни дни. 
Лицата, при които се налага прилагане на последваща медицинска грижа в лечебно заведение, лицата, настанени в места, в които се предоставят социални услуги, и тези с невъзможност за изолация и лечение в домашни условия поради съжителство с хора от рискови групи, се изписват от болници след два отрицателни PCR резултата от проби, взети в два последователни дни. 

В заповедта за въвеждане на противоепидемични мерки на територията на България изрично е разписано, че всички лица, когато се намират в закрити обществени места, в т. ч. транспортни средства за обществен превоз, лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, национални центрове по проблемите на общественото здраве, административни учреждения и други места, в които се обслужват или имат достъп гражданите, железопътни гари и автогари, летища, метростанции, търговски обекти, църкви, манастири, храмове, музеи и др., са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т. ч. кърпа, шал, шлем и др.). Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и в питейните заведения, както и за спортуващите на закрито за времето на физическата дейност. 

В заповедта, с която се въвеждат временни противоепидемични мерки е посочено, че при провеждане на финала за купата на България между ЦСКА и Локомотив Пловдив на националния стадион "Васил Левски" се допускат до 3000 души в сектор, през една седалка, през един ред и при спазване на физическа дистанция от 1, 5 м. 

 .dnes.bg

1 коментар
01 Юли 2020 08:33 | �������� РИКО
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Този юноша бледен, Ананиев е просто говоряща глава на тартора на престъпната групировка Бойко, който освоява едни големи пари за това, че подлага на геноцид собствения си народ. И противогази да носят хората след 1-3 месеца отново ще вкарат Карантин тези боклуци. Правят каквото си искат защото знаят, че ще им се размине. Получиха команда и пари за унищожаване на икономиката на страната под предлог на много смъртоносен вирус който в природата не съществува.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар