Анализатор: Президентът е готов със служебно правителство 

11 април 2021 06:04   3 коментара   5142 прочита


  

Известен анализатор коментира сложната ситуация около сформирането на ново правителство у нас. Няма основание да твърдим, че изборите са били нечестни. Компромисът е качеството, което би трябвало да води политическите партии напред. 

Това каза в предаването "Офанзива" по NOVA NEWS политическият анализатор Слави Василев. 


 
Той добави, че ако президентът може да помогне за създаване на правителство, той ще го направи, но по-скоро Румен Радев ще се постарае да представи своя визия, ако партиите не успеят да се споразумеят. "Президентът е готов със служебно правителство", разкри Василев. 

Анализаторът вярва, че Слави Трифонов ще върне мандата, защото той няма да жертва имиджа си пред избирателите и няма да участва в договорки, няма да направи компромис. "Ако това Народно събрание излъчи правителство, Румен Радев ще му предложи своите промени в Конституцията", добави още той. 

За него вероятността БСП да излъчи правитгелство е минимална, въпреки че ще им бъде даден мандат от президента. 

"Ако този парламент претърпи крах, за хората ще стане ясно, че реална промяна няма да се случи чрез партиите, а чрез смяна на системата и президентска република. Този парламентаризъм е провален, но още не е ясно за всички", категоричен бе Слави Василев, пише Novini. bg. 

3 коментара
11 Април 2021 12:31 | старогражданин
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Около Радев няма капацитет за "правителство в сянка", което да стане служебно правителство на момента. Аз поне не видях през годините такъв подход. Само лакардии на паркетни политици.


11 Април 2021 16:11 | До герберските толупи
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

А около цар тиква има капацитети, така ли? Затова ли сме на последните места във всякакви класации?


11 Април 2021 18:31 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тихо и кротко Борисов си плаща за достъп до достоверна информация, професионална експертиза и т. н. Само с калинки нищо не става. Дано има сили публично да го признае.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар