Американски учени откриха антитяло, което неутрализира коронавируса  

17 май 2020 07:41   3427 прочита


 

Американски учени са открили антитяло, което може да напълно блокира коронавируса в човешкия организъм, предаде Fox News. 

Откривателите - учени от калифорнийската биотехнологична компания Sorrento Therapeutics, смятат, че антитялото може да обезвреди вируса и да очисти организма от него в рамките на три дни. По думите на основателя на компанията и неин изпълнителен директор Хенри Джи, това е "решение, което работи на 100 процента". 

"Ако имаме неутрализиращото антитяло в организма ви, няма да имате нужда от социално дистанциране. Можете да отворите обществото без страх. " - коментира той. 

Изследователите обаче предупреждават, че пътят на откритието им до пазара може да се окаже труден. 

По-рано израелски учени също съобщиха, че са постигнали напредък в откриването на антитяло срещу коронавируса. 

 "Най-добрият начин за контрол на инфекциозните заболявания е чрез ваксина", посочва д-р Амеш Адаля от Университетския център за здравна сигурност на "Джонс Хопкинс". 

По думите му, ваксините ще бъдат много по-ценни от всяко лечение. "Нямате нужда от лечение, защото не се заразявате", допълва той. 

 Д-р Адаля уточнява, че има сходства между ваксините и моноклоналните антитела - каквото е и откритото от калифорнийските изследователи. 

"И в двата случая се разчита на антитела, за да ви защитят", пояснява той. 

Нямало гаранция, че тя ще породи достатъчно траен имунен отговор 

"Ваксината предизвиква образуването на антитела. Терапията с антитела би била подходяща з ахора, които се разболяват, получават такова лечение с антитела и това ги предпазва от усложнения, ускорява възстановяването им или предотвратява смъртен изход. Това не е същото като ваксината. " - казва още д-р Амеш Адаля. 

Изследователи от Sorrento Therapeutics заявиха пред Fox News, че откритото от тях антитяло STI-1499 може да се използва и за разработване на превантивно лечение. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар