Алгафари: Радев следва егото си, загуби шанс за втори мандат 

05 април 2020 08:49   5 коментара   4176 прочита


В тежката криза, пред която сме изправени, трябва да се обединят всички сили в България, същевременно президентът Румен Радев следва егото си. 

Такава позиция изрази пред Канал З експертът по политически пиар Нидал Алгафари. 

"Всичките му изказвания от последните година и нещо са само за едно - да храни собственото му его, което някой явно го ощетява по някакъв начин. Влиза в някакви разговори с народа, както го бяха посъветвали погрешно. " - коментира Алгафари. 

По думите му, при нови избори Румен Радев дори с гласовете на БСП няма големи шансове за втори мандат. 

"Той загуби много", констатира експертът. 

"Както и един друг народен представител, който преди дни поиска да обяви, че БСП ще влезе в парламента само да гласува оставката на правителството и за извънредни избори. Кристиан Вигенин. Какви избори по това време!? Това е видът говорене - опозиционер, да ми пляска собствената публика. " - допълни Нидал Алгафари. 

Той коментира и срещата на Радев с Бойко Борисов в президентството, която първоначално беше приета като знак за обединяване на усилията. 

"В ситуация, в която е България, бе логично и нужно да се обединят всички сили в България, да намерят начин някой да хвърли мостове, за да бъдем обединени в изключително тежката криза, която се задава", изтъкна Алгафари. 

 По думите му, Румен Радев вероятно се е надявал, че след тази среща "всичко ще се обърне към него, той да бъде ръководителят - нещо като служебен премиер, да влезе в роля на главнокомандващ, да управлява генерал Мутафчийски, който би трябвало да бъде на подчинение на главнокомандващия и да му дава заповеди". 

"И затова много хора се чудеха, дали да е извънредно или военно положение, защото при второто първият човек щеше да бъде държавният глава. При извънредно положение трябваше да е министър-председателят, но така се накърняваше егото му. " - отбеляза експертът.

из.Нюз.бг

5 коментара
05 Април 2020 18:16 | ива
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Трябва да си много тъп за да гласуваш за този мизерник и продажник.


05 Април 2020 18:16 | ива
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Трябва да си много тъп за да гласуваш за този мизерник и продажник.


05 Април 2020 18:38 | Колев
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Значи над 70 процента сме тъпи, само вие герберски калинки сте умници а?


06 Април 2020 01:16 | Против герб
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Аз не гласувам за герб, но за тоя никога, олигофрен


06 Април 2020 09:59 | Татко ти
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Олигофрен си ти сине, като малък много пъти пада на главата.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар