618 станаха заразените с кононавирус у нас, 13 нови случаи

10 април 2020 08:59   3766 прочита


На редовния брифинг председателят на Щаба ген. -майор Венцислав Мутафчийски даде последни данни за ситуацията с разпространението на коронавируса в България. БЛИЦ припомня, че до късно снощи броят на заразените българи с коронавирус бе 618.

"За 24 часа 13 са новите случаи. В болница са 5", заяви шефът на ВМА. Ръстът на болните в сравнение с вчера е 2, 4%. "В България са направени 18 502 проби, 624 са общо случаите у нас. Няма нова област. Няма и починал за деня" заяви още ген. Мутафийски.

От думите му стана ясно, че се изяснява ситуация с мъж, който в починал в Александровска болница. 230 общо са пациентите, които се лекуват от коронавирус в болниците, 33 от тях са в интензивните отделения. Един пациент във ВМА, който е и на химиотерапия, е бил интубиран.

"Когато пристигнат тестовете тогава ще започне тестуването на хората в Банско. Фирмата, която ги доставя, обяви, че това ще се случи понеделник или вторник. Хората, които са от града и са се възстановили от коронавируса, са изключително много", поясни ген. Мутафичйски. 

 Blitz. bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар