43-ма заложници от похитения клон на търговската "Банка Грузия" в град Зугдиди са освободени. 

22 октомври 2020 07:51   2517 прочита


 
 


 

43-ма заложници от похитения клон на търговската "Банка Грузия" в град Зугдиди са освободени. 


Както е известно, вчера въоръжен нападател похити банката и взе заложници, предаде Асошиейтед прес. 

Преди съобщението на полицията местни медии информираха, че нападателят е избягал и все още е на свобода, държейки трима души като заложници, пише Novini. bg. 

В сряда в клон на банка в западния град Зугдиди нахлу въоръжен мъж и взе за заложници служители на банката и клиенти. Грузинското МВР не коментира колко души са взети за заложници или какви са исканията на похитителя, но местни медии съобщиха, че той е поискал 500 000 долара в брой. 

Грузинската национална телевизия Мтавари съобщи, че нападателят е въоръжен с ръчна граната. Телевизионният канал показа картина на стая с хора, седящи на пода, и мъж, облечен във военна униформа, който крие лицето си, държейки пушка. 

В сряда вечерта няколко грузински медии съобщиха, че нападателят е напуснал сградата, отвеждайки трима заложници със себе си. Местонахождението му е неизвестно. Според някои информации единият от заложниците е местен полицейски началник, който е преговарял с похитителя. 

Министерството на вътрешните работи на Грузия съобщи днес, че 43-мата освободени заложници са отведени на безопасно място и че полицейската операция продължава. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар