Близо денонощие блокада на АМ "Тракия" и Подбалканския път 

30 септември 2023 10:34   3255 прочита


 
 

Продължава блокадата на магистрала „Тракия“ и на Подбалканския път в района на Гурково, включително Прохода на републиката. Вчера в парламента беше отхвърлено искането за отлагане на териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони у нас. Със скандирания "Оставка" протестиращите енергетици обявиха, че няма да отстъпят и че предложеният за Стара Загора план не ги устройва. 

Близо денонощие под блокада продължават да бъдат магистрала "Тракия" край Стара Загора, Проходът на Републиката и Подбалканският път. Нощта е преминала спокойно, без напрежение между протестиращите и полицията, предава БНР. 


Протестиращите ще останат на своите позиции най-рано до понеделник, ако не бъде осъществен някакъв контакт с властта. Голяма част от служителите на жандармерията и полицията са били отзовани през нощта, съобщи Бисер Бинев, лидер на КТ "Подкрепа" в "Мини Марица – изток". Недоволните продължават да отстояват своите искания и се надяват на преговори. 

Около 200 души са на пътния възел на АМ "Тракия", не пропускат автомобили, освен такива с бременни жени и с хора в критична ситуация. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар