САЩ готви нова военна помощ за Украйна за 1 милиард долара  

06 август 2022 08:08   1 коментар   2247 прочита


 

Правителството на американския президент Джо Байдън планира да предостави нов пакет военна помощ на Украйна на стойност 1 млрд. долара, който ще бъде един от най-големите досега и ще включва боеприпаси за далекобойни оръжия и бронирани медицински машини, казаха днес трима добре осведомени източника пред Ройтерс. 

Пакетът се очаква да бъде обявен в понеделник и ще се прибави към помощта на стойност 8, 8 млрд. долара, която САЩ вече са предоставили на Украйна от началото на руската инвазия на 24 февруари. 

Служителите, които поискаха да останат анонимни, казаха, че Байдън все още не е подписал новия пакет с помощ. Те предупредиха, че пакетите с военна помощ могат да претърпят промени по отношение на стойността и съдържанието си, преди да бъдат подписани. 

Ако пакетът бъде подписан в сегашната му форма, той ще е на стойност 1 млрд. долара и ще включва боеприпаси за реактивни системи за залпов огън HIMARS и за противовъздушни системи NASAMS, както и най-малко 50 бронетранспортьора М113 за медицинска евакуация. 

Новият пакет военна помощ идва след неотдавнашното решение на Пентагона да разреши на украинци да получават медицинска помощ в американска военна болница в Германия, разположена близо до военновъздушната база "Рамщайн", припомня Ройтерс. /БТА 

 


 

1 коментар
07 Август 2022 07:35 | Стефанов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Помощта на САЩ за Украйна протича по следната схема - отпускат им милиард долара, с тези пари се купува оръжие от американски фирми, плаща се за транспорт/пак американски/. Ефектите са: 1. Американски пари работят за американската икономика. 2. Помага се на Украйна по-дълго време да воюва срещу Русия, респективно се удължава действието по т. 1. 3. Интересите на САЩ /отслабване на Русия/ се реализират с украински жертви. Следователно, американците ще искат тази война да е много дълга. Но дали?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар