Репортер призна, че е задавала въпроси на Байдън, които е получила от неговите хора, и подаде оставка 

10 юли 2024 06:41   1 коментар   1957 прочита


 
 
Радиоводещата Андреа Лофул-Сандърс подаде оставка от радио WURD, след като призна, че нейното интервю с президента на САЩ Джо Байдън включва въпроси, предварително избрани от екипа на Байдън. 

„Интервюто съдържаше предварително определени въпроси от Белия дом, което нарушава практиката ни да останем независима медия, отговорна пред нашите слушатели“, каза в изявление Сара Ломакс, президент и главен изпълнителен директор на базираната във Филаделфия радиостанция. 

„В резултат на това г-жа Лоуъл-Сандърс и радио WURD се разделиха приятелски“, добави тя. Тя обясни, че станцията се гордее с това, че е независим и надежден източник за своята аудитория, предимно афро-американци, живеещи във Филаделфия. 


Екипът на Байдън: Повече няма да предлагаме въпроси 
Тя подчерта, че използването на предварително подготвени въпроси "подкопава доверието" между станцията и слушателите. „Радио WURD не е говорител на Байдън или друга администрация“, каза Ломакс. 

Лофул-Сандърс разговаря с Байдън миналата седмица и му зададе четири въпроса за това какво е заложено на тези избори, неговите постижения, представянето му в дебата и какво би казал на нерешителните избиратели. 


В събота тя потвърди пред CNN, че тези въпроси са в списък от осем въпроса, дадени й от сътрудници на Байдън преди интервюто. „Въпросите ми бяха изпратени за съгласуване. Одобрих ги“, каза тя. 

Тогава екипът на Байдън обяви, че повече няма да задава въпроси от репортери. 

„Въпреки че домакините на интервютата винаги са били свободни да задават всякакви въпроси, ние ще се въздържаме от предлагане на въпроси в бъдеще“, каза неназован помощник на Байдън. 

1 коментар
10 Юли 2024 08:04 | Средко
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ега ти и кретенизма? И това ли е световния пример за демокрация, пътеводната звезда на поробените народи? Като гледам, най-добре е Байдън да бъде избран за Президент. Това е най-краткия и сигурен път за ликвидирането на САЩ. Успех дядка!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар