Рашидов: Кюфтета, кебапчета и маркови костюми - това е разбирането на финансовите министри за култура 

09 декември 2023 10:37   1 коментар   4998 прочита


 

 
С Борисов не съм се виждал от 5 месеца, преди го обичах, но вече не, каза още той 
С Доган бяхме в противоречие, сега той е един от най-мъдрите политици 
Политиката е едно от най-големите ми разочарования 
Докато министрите на финансите, които решават за бюджета, не започнат да спят в Народния театър, той няма да се увеличи. За тях кюфтета, кебапчета и маркови костюми - толкова им е разбирането за култура. 

Така бившият министър на културата, ексшеф на парламента и именит скулптор Вежди Рашидов коментира бюджета за култура и скорошния протест на културните дейци и артисти срещу него. 


Нещата в политиката винаги опират до едни пари. За културата винаги има пари, но от малките пера. А пари има, воля да дадат нямат, каза той пред Би Ти Ви. 

Дават се пари за пенсии, за едни добавки, хората да са щастливи и доволни. В момента няма политика. Тъжно звучи, каза Рашидов. Това била и една от причините му да се оттегли от политиката. 

ГЕРБ няма. Там има едни млади хора, няма ги тези, с които започнахме през 2009 г., каза още той. 


На въпроса какво би казал на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов сега, отвърна: Нищо не бих му казал, той не е малко момче. Стига съм го съветвал, има кой да му слюнчи ушите, всичките му гафове са от много акъл. 

Аз този човек съм го обичал, той не е лишен от качества, да имаше неадекватни действия между нас, но жив и здрав да е, допълни Рашидов. И посочи, че последно го е виждал преди 5 месеца. 

А на въпроса защо говори, че го е "обичал" в минало време, каза: Защото вече не. 

Политиката е едно от най-големите ми разочарования, категоричен бе творецът. 

ДПС са постоянен факт в политиката. Сидеров управляваше преди със златното пръстче наляво, надясно. Такава е политиката. Никой не вярваше, че ще вземем място в Кърджали. Аз пробих малко бастиона на Доган. Не с ДПС, а с Доган бяхме в противоречие, но в цялата тази ситуация сега той е един от най-мъдрите играчи в политиката, настоя Рашидов. 

Запитан приема ли Делян Пеевски като лидер на ДПС, отвърна: Що не, какъв е проблемът? Че е повече килограми. То и аз съм. 

"Оставете "Магнитски", това са едни американски дъвки. Аз Пеевски съм го попържил много яко, за разлика от мълчаливите агнета, медиите гърмяха много. Тошо Тошев ни срещна с Пеевски. Срещнахме се и водихме разговор, зад тази осанка седи един умен прагматичен човек. Що да не става? Сульо и пульо стана депутат. Умен човек пари прави, а той поне си ги декларира", посочи Рашидов. 

1 коментар
09 Декември 2023 20:37 | ЧИЧО СКРУЧ
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Ами твоето уиски защо го забрави ???
Нали Тиквата ти беше идол, сега Доган и дебелака -подлеци подмолни .
Да ви ядат л... ната онези които ви издигнаха ! ! !




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар